Havaiji & Kalifornia

Awayaway, 2. tuotantokausi

Havaiji on paljon muutakin kuin Honolulun hektiset rannat ja taivaita hipovat pilvenpiirtäjät. Oikeastaan se on kaikkea muuta. Suurin osa Havaijin saarista on hiljaisia ja leppoisia paikkoja, joiden pikkukaupungit, jylhät pinnanmuodot, valkeat ja laavan tummentamat hiekkarannat sekä yhdet maailman parhaista koralliriutoista kutsuvat seikkailuun. Havaji on monessa mielessä paratiisi. Tosin kallis sellainen, mutta teltan kanssa varustautunut reppureissaaja löytää uskomattomia yöpymispaikkoja ja reissaa halvalla.

Kaliforniassa tutustuimme Hollywoodin rock-skeneen ja ajoimme legendäärista Highway ykköstä aina San Franciscoon asti.

Vietimme yhteensä kuutisen viikkoa reissussa, joista neljä kului Havaijilla ja kaksi Kaliforniassa. Materiaalista on tarjolla muutama traileri. Koko setti on työn alla.

Videot Havaijilta ja Kaliforniasta

Kausi työn alla. Katso teaser-pätkät klikkaamalla videoita ja siirry kokonäytön tilaan kuvakkeen oikeasta alakulmasta tai tuplaklikkauksella.

Tie tuolla kaukana jossakin, A way away, on alunperin yhden miehen unelma ja intohimo. Se on projekti, johon kanssamatkaajat ovat huomaamattaan ajautuneet mukaan kuvaajiksi, tarinankertojiksi ja aviopuolisoksi asti.

Se on projekti, jonka päämotivaattorina toimii seikkailunhalu, joka syttyi, kun allekirjoittanut otti menolipun Uuteen-Seelantiin vuonna 2007. Paluulento oli 7 kuukautta myöhemmin, mutta sama matka jatkuu edelleen. Sillä reissulla löysin maailman, josta en ollut osannut edes unelmoida. Maailman, joka aukeaa matkailulla.

Projektin taustallahan on vanha tuttu tarina. Tarina irtiotosta ja maailmasta. Tarina siitä, että uskaltaa astua tielle ja antaa sen viedä kauas pois uusien ihmisten ja kulttuurien pariin. Samankaltaista tarinaa kirjoittaa lukematon määrä reissaajia tälläkin hetkellä eri puolilla palloa.Tämän kyseisen tarinan sivutuotteena on kuitenkin syntynyt muutamia audiovisuaalisia tuotoksia, jotka kertovat reppureissaamisen maailmasta. Ne on toteutettu spontaanisti ilman käsikirjoitusta, ammattitaitoa, tuotantoyhtiötä tai ammattimaista kuvauskalustoa. Niiden tarkoitus on ilahduttaa tekijöitä, kun he hamassa tulevaisuudessa haluavat kiikkustuolissa muistella menneitä reissuja ja seikkailuja. Koska nämä tarinat saattavat kuitenkin ilahduttaa myös osaa teistä hyvät ystävät, niin ne on laitettu esille sinne mistä kaikki reissaajat ja reissausta fiilistelevät voivat ne löytää.

Astukaa siis tielle ja antakaa sen viedä. Tämä on Awayaway – maailman halvin matkailuohjelma.

Sri Lankan reissutiimi

Simba & Pate