Kaakkois-Aasia

Awayaway, 1. tuotantokausi

Kaakkois-Aasia. Alue, josta löytyy hymyileviä ihmisiä, koskemattomia sademetsiä, tulivuoria, paratiisirantoja, kadonneiden siviilisaatioiden jäänteitä ja uskomattomia koralliriuttoja. Kaakkois-Aasia on myös monien aloittelevien reppureissaajien kohde, josta löytyy ”banana pancake trailia” ja muita reittejä, joilla usein törmää samoihin naamoihin yllättävissä paikoissa, vaikka Mekongissa olisi jo virrannut vettä välissä viikkojen verran. Vietimme Kaakkois-Aasiassa kolme kuukautta vuonna 2011 ja julkaisimme sieltä kaksi vuotta myöhemmin seitsemän episodia, jotka sijoittuvat Hongkongiin, Macaoon, Singaporeen, Malesiaan, Thaimaahan, Kambodzaan, Laosiin ja Indonesiaan.

Videot Kaakkois-Aasiasta

Klikkaa videota käynnistääksesi sen ja siirry kokonäytön tilaan kuvakkeen oikeasta alakulmasta tai tuplaklikkauksella

Tie tuolla kaukana jossakin, A way away, on alunperin yhden miehen unelma ja intohimo. Se on projekti, johon kanssamatkaajat ovat huomaamattaan ajautuneet mukaan kuvaajiksi, tarinankertojiksi ja aviopuolisoksi asti.

Se on projekti, jonka päämotivaattorina toimii seikkailunhalu, joka syttyi, kun allekirjoittanut otti menolipun Uuteen-Seelantiin vuonna 2007. Paluulento oli 7 kuukautta myöhemmin, mutta sama matka jatkuu edelleen. Sillä reissulla löysin maailman, josta en ollut osannut edes unelmoida. Maailman, joka aukeaa matkailulla.

Projektin taustallahan on vanha tuttu tarina. Tarina irtiotosta ja maailmasta. Tarina siitä, että uskaltaa astua tielle ja antaa sen viedä kauas pois uusien ihmisten ja kulttuurien pariin. Samankaltaista tarinaa kirjoittaa lukematon määrä reissaajia tälläkin hetkellä eri puolilla palloa.Tämän kyseisen tarinan sivutuotteena on kuitenkin syntynyt muutamia audiovisuaalisia tuotoksia, jotka kertovat reppureissaamisen maailmasta. Ne on toteutettu spontaanisti ilman käsikirjoitusta, ammattitaitoa, tuotantoyhtiötä tai ammattimaista kuvauskalustoa. Niiden tarkoitus on ilahduttaa tekijöitä, kun he hamassa tulevaisuudessa haluavat kiikkustuolissa muistella menneitä reissuja ja seikkailuja. Koska nämä tarinat saattavat kuitenkin ilahduttaa myös osaa teistä hyvät ystävät, niin ne on laitettu esille sinne mistä kaikki reissaajat ja reissausta fiilistelevät voivat ne löytää.

Astukaa siis tielle ja antakaa sen viedä. Tämä on Awayaway – maailman halvin matkailuohjelma.

Sri Lankan reissutiimi

Simba & Pate

Jaa

Pyydä kaverit tsekkaamaan tämä touhu