Tervehdys! Nyt on aika aloittaa tarina. Tämä tarina kertoo pakomatkasta. Olemme paossa niistä rutiineista, joihin me kaikki väistämättä ajaudumme ennemmin tai myöhemmin. Madventuresin – jamaikalaisten rastafarien avustuksella – lanseeraama termi Babylon kuvannee sitä mielen vankilaa, joka sitoo ihmiset koneistoonsa uskottelemalla, ettei elämä ole täysipainoista ilman yksilön antamaa kokonaisvaltaista panosta yhteiskunnalle. Me olemme toista mieltä ja pakenemme Babylonista kun vielä voimme – ainakin hetkeksi. 

Babylonissa ei sinänsä ole mitään vikaa – itsehän me olemme sen luoneet itseämme varten. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään asioita ja elämää. Ihmisen on hyvä silloin tällöin astua edes hetkeksi sivuun siltä polulta, jota hänen odotetaan kulkevan. Ei pelkästään siksi että se on hauskaa, vaan myös sen tähden, että meille länkkäreille se ylipäätään on mahdollista. Lisäksi matkailu vieraissa maissa ja kulttuureissa herättää aina tunteita ja ajatuksia koko maailmasta sekä omasta itsestä. Kliseisesti sanottuna matkailu avartaa. Pitänee kuitenkin muistaa, että oma paratiisi saattaa olla toisen ihmisen Babylon. 

Tässä blogissa tullaan vaihtelevalla laiskuudella kertoilemaan pakomatkan vaiheista ja julkaisemaan kuvia. Pakomatka alkaa huomenna 27.1.2011 yölennolla Helsingistä Hong Kongiin. Seuraava kohde on vielä mysteeri. 
 – Pate  

PS. Oikeesti tää on ihan tavallinen reppureissu-blogi, joka kertoo mun Kaakkois-Aasian reissustani Juitun ja Karin sekä myöhemmin myös Simban kanssa. Toinen samaisen reissun blogi löytyy sivulta http://keisarinmatkassa.blogspot.com. Welcome!