Sri Lanka

Awayaway, 3. tuotantokausi

Sri Lanka. Ajaton maa, jossa päättymättömät rannat, kansallispuistot, iloiset ihmiset, historialliset rauniokaupungit ja Intian valtamereltä vyöryvät surffiaallot yhdityvät halpoihin hintoihin, maailmankuuluun teehen, legendaariisiin junamatkoihin ja hyvään ruokaan. Sri Lanka on aito, ystävällinen ja täynnä elämyksiä. Elämyksiä, jotka jäävät muistoihin ja saavat kaipaamaan takaisin pieneen, mutta monipuoliseen saarivaltioon, jossa sisällissota loppui vasta reilut kymmenen vuotta sitten, ja jota tsunami runteli 2004, mutta joka ei luovuta, vaan luo omaa identiteettiään niin kansan kuin turistienkin silmissä.

Vietimme Sri Lankalla kuukauden vuonna 2016 ja julkaisemme sieltä nyt viimein viisi episodia, joissa pureudutaan maahan reppureissaajien silmin.

Videot Sri Lankalta

Klikkaa videota käynnistääksesi sen ja siirry kokonäytön tilaan kuvakkeen oikeasta alakulmasta tai tuplaklikkauksella

Tie tuolla kaukana jossakin, A way away, on alunperin yhden miehen unelma ja intohimo. Se on projekti, johon kanssamatkaajat ovat huomaamattaan ajautuneet mukaan kuvaajiksi, tarinankertojiksi ja aviopuolisoksi asti.

Se on projekti, jonka päämotivaattorina toimii seikkailunhalu, joka syttyi, kun allekirjoittanut otti menolipun Uuteen-Seelantiin vuonna 2007. Paluulento oli 7 kuukautta myöhemmin, mutta sama matka jatkuu edelleen. Sillä reissulla löysin maailman, josta en ollut osannut edes unelmoida. Maailman, joka aukeaa matkailulla.

Projektin taustallahan on vanha tuttu tarina. Tarina irtiotosta ja maailmasta. Tarina siitä, että uskaltaa astua tielle ja antaa sen viedä kauas pois uusien ihmisten ja kulttuurien pariin. Samankaltaista tarinaa kirjoittaa lukematon määrä reissaajia tälläkin hetkellä eri puolilla palloa.Tämän kyseisen tarinan sivutuotteena on kuitenkin syntynyt muutamia audiovisuaalisia tuotoksia, jotka kertovat reppureissaamisen maailmasta. Ne on toteutettu spontaanisti ilman käsikirjoitusta, ammattitaitoa, tuotantoyhtiötä tai ammattimaista kuvauskalustoa. Niiden tarkoitus on ilahduttaa tekijöitä, kun he hamassa tulevaisuudessa haluavat kiikkustuolissa muistella menneitä reissuja ja seikkailuja. Koska nämä tarinat saattavat kuitenkin ilahduttaa myös osaa teistä hyvät ystävät, niin ne on laitettu esille sinne mistä kaikki reissaajat ja reissausta fiilistelevät voivat ne löytää.

Astukaa siis tielle ja antakaa sen viedä. Tämä on Awayaway – maailman halvin matkailuohjelma.

Sri Lankan reissutiimi

Simba & Pate