Tietoa meistä

Awayaway on dokumentoitua reppureissausta.

Awayaway tuottaa ja dokumentoi reppureissaamista. Materiaalit syntyvät tien päällä hetkessä eläen ja ne työstetään silloin, kun ”jokapäiväisen arjen pakollisilta jutuilta” jää aikaa. Siksi homma etenee välillä erittäin hitaasta. Mutta koska kyse on rakkaudesta lajiin, niin kaikki kuvatut setit julkaistaan ennemmin tai myöhemmin. Awayaway on maailman halvin matkailuohjelma.

Mikä Awayaway?

Tie tuolla kaukana jossakin, A way away, on alunperin yhden miehen unelma ja intohimo. Se on projekti, johon kanssamatkaajat ovat huomaamattaan ajautuneet mukaan kuvaajiksi, tarinankertojiksi ja aviopuolisoksi asti.

Se on projekti, jonka päämotivaattorina toimii seikkailunhalu, joka syttyi, kun allekirjoittanut otti menolipun Uuteen-Seelantiin vuonna 2007. Paluulento oli 7 kuukautta myöhemmin, mutta sama matka jatkuu edelleen. Sillä reissulla löysin maailman, josta en ollut osannut edes unelmoida. Maailman, joka aukeaa matkailulla.

Projektin taustallahan on vanha tuttu tarina. Tarina irtiotosta ja maailmasta. Tarina siitä, että uskaltaa astua tielle ja antaa sen viedä kauas pois uusien ihmisten ja kulttuurien pariin. Samankaltaista tarinaa kirjoittaa lukematon määrä reissaajia tälläkin hetkellä eri puolilla palloa.Tämän kyseisen tarinan sivutuotteena on kuitenkin syntynyt muutamia audiovisuaalisia tuotoksia, jotka kertovat reppureissaamisen maailmasta. Ne on toteutettu spontaanisti ilman käsikirjoitusta, ammattitaitoa, tuotantoyhtiötä tai ammattimaista kuvauskalustoa. Niiden tarkoitus on ilahduttaa tekijöitä, kun he hamassa tulevaisuudessa haluavat kiikkustuolissa muistella menneitä reissuja ja seikkailuja. Koska nämä tarinat saattavat kuitenkin ilahduttaa myös osaa teistä hyvät ystävät, niin ne on laitettu esille sinne mistä kaikki reissaajat ja reissausta fiilistelevät voivat ne löytää.

Astukaa siis tielle ja antakaa sen viedä. Tämä on Awayaway – maailman halvin matkailuohjelma.

Awayaway sai alkunsa sekalaisella kokoonpanolla vuonna 2011 Kaakkois-Aasiassa. Siellä mukana olivat Juitu, Kari, Susku, Simba ja Pate. Sen jälkeen reissukokoonpanona on toiminut kaksikko Simba & Pate.

Ihminen, joka on kerran hurahtanut travellaukseen ei pääse siitä luultavasti koskaan irti. Awayawayn matkan varrelle on sattunut paljon mahtavia tyyppejä. Osa on ollut matkassa mukana hetken, osa kauemmin. Osa on päätynyt jopa mukaan ohjelmaan asti. Nykyisin Awayaway on pitkälti Pate & Simba -kombinaation sekä musiikkivastaava Escin hallussa, mutta sitä on ollut rakentamassa monia tyyppejä, jotka ovat olleet meille paitsi mahtavia reissukumppaneita, niin myös mahdollistaneet koko ohjelman nykyisen olemassaolon. Kiitos siitä.

Simba

Mukana kaikilla kausilla

Travellerit

Pate

Mukana kaikilla kausilla

Messissä maailmalla

Esc/Juha Riipinen

Ohjelman musiikkivastaava, musat mukana kaikilla kausilla

Susku

Messissä 1. kaudella

Juitu

Messissä 1. kaudella

Kari

Messissä 1. kaudella

Moro! Laita meille viestiä.

Haluatko kysellä reissuvinkkejä, heittää ideoita, antaa palautetta tai ehdottaa yhteistyötä?

Heitä meille viestiä, niin vastailemme mahdollisimman pian. 🙂

11 + 13 =

Tilaa reissukuulumiset sähköpostiin

Jaa

Pyydä kaverit tsekkaamaan tämä touhu